Spitalul Judeţean Buzău va porni în curând unul dintre cele mai performante angiografe din ţară

A mai rămas etapa licitaţiei pentru consumabile, până când angiograful spitalului va deveni funcţional, astfel că pacienţii vor putea beneficia în curând de examene medicale care le-ar putea salva viaţa. Aparatul a fost achziţionat printr-un program derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, iar investiţia depăşeşte 500.000 de euro.

În ţară există doar 11 angiografe, dispozitive medicale extrem de utile cu ajutorul cărora se pot realiza coronarografii sau angiografii coronariane cu implantare de stenturi, vizualizarea aspectului intern al vaselor de sânge ale membrelor.

Unul dintre ele este în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Acesta a fost achiziţionat printr-un program derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, iar investiţia depăşeşte 500.000 de euro.

Chiar dacă aparatura a ajuns la Buzău de la finele anului trecut, dispozitivul este încă nefuncţional. După derularea licitaţiei pentru consumabile, pacienţii vor putea beneficia de examene medicale. Conducerea spitalului dă asigurări că acest lucru se va întâmpla în curând.

Coronarografia este investigaţia esenţială în explorarea bolii coronariene, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, a căror obstrucţie este responsabilă de angină sau infarct. Această investigaţie indică medicilor care este conduita terapeutică optimă pentru pacient.