joi, 18 aprilie, 2024

Spitalul Județean Buzău va funcționa într-o nouă clădire. Deocamdată este doar o intenție

Spitalul Județean Buzău va funcționa într-o nouă clădire. Deocamdată este doar o intenție

Facebook
Twitter
Email

Angajații Spitalului Județean Buzău au aflat, zilele trecute, de la conducerea Consiliului Județean Buzău, că cea mai mare unitate medicală buzoiană ar putea funcționa într-o nouă clădire.

Președintele CJ Buzău spune că este un proiect de anvergură, care se poate realiza doar dacă la această inițiativă vor adera toate forțele politice.

Investițiile pentru ridicarea unui nou spital și dotarea lui sunt însă uriașe, de domeniul sutelor de milioane de euro. De aceea, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, crede că proiectul ar putea fi realizabil doar cu finanțare europeană.

Conducerea Spitalului Județean Buzău susține că actualul sediu al spitalului, construit la începutul anilor ‘70, nu mai corespunde standardelor din prezent. Chiar dacă de-a lungul vremii în unitatea medical s-au făcut investiții importante, este nevoie de o clădire nouă, cu circuite noi și încăperi mai spațioase, spune Neagu.

Acesta nu este singura inițiativă de acest fel din județ. Deputatul USR-Plus de Buzău, Emanuel Ungureanu, a anunțat că va iniția un proiect privind construirea la Buzău a unui spital municipal, așa cum există în celălalt municipiu al județului, Râmnicu Sărat.

Până acum, însă, primarul Constantin Toma și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, nu s-au arătat dispuși să participe la acest demers, fiind vorba, evident, de orgolii politice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.