Spitalul Județean Buzău, deloc atractiv printre medici. Doar opt candidați și-au depus dosarele pentru angajare

Medicii nu se arată deloc interesați să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unitate unde există un deficit major de specialiști. În urmă cu două săptămâni, unitatea sanitară a scos la concurs 22 de posturi pentru cadre medicale, însă până la finalizarea termenului de înscriere, doar opt candidați și-au depus dosarele.

Asta, chiar dacă autoritățile județene oferă un bonus de 2.900 de lei, timp de șase luni, pentru medicii care se angajează în Spitalul Județean.

De câțiva ani, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de doctori. De-a lungul timpului, conducerea celei mai mari unități sanitare a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă puțini au fost cei interesați.

Aceeași situație se înregistrează și acum, după ce au fost scoase la concurs 22 de posturi de medic, în aproape toate secțiile unității. Doar opt candidați și-au depus dosarele până la finalizarea perioadei de înscriere la concurs.

Medicii care vor promova la concursul programat luna viitoare vor fi și primii beneficiari ai stimulentelor financiare propuse de conducerea Consiliului Județean Buzău. Astfel, doctorii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni, dacă semnează un contract de angajare pentru o perioadă de cel puțin doi ani.

Totodată, medicilor care vin din alte județe li se asigură locuință de serviciu. Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs, în această perioadă, și trei posturi de farmacist, pentru care s-au înscris șase candidați.

Fii Reporter