sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Spitalul Județean Buzău are suficiente cititoare de carduri. De la 1 mai, vom folosim cardul de sănătate, pentru a obține servicii medicale

Spitalul Județean Buzău are suficiente cititoare de carduri. De la 1 mai, vom folosim cardul de sănătate, pentru a obține servicii medicale

Facebook
Twitter
Email
Spitalul Județean de Urgență Buzău, cel mai mare din județ, este pregătit să ofere servicii medicale, de la 1 mai, pe baza cardului de sănătate. Asta, deoarece unitatea medicală a cumpărat din timp un număr suficient de cititoare. 

”Spitalul Județean de Urgență Buzău a achiziționat încă din luna ianuarie un număr de 42 de cititoare de carduri, valoarea unui cititor fiind de 200 lei. Pentru că suma totală a achiziției, de 8 400 lei, a fost mică, nu a fost nevoie de organizarea unei licitații și s-a făcut în urma testării de piață”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău. 
 
De luna viitoare, orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.
 
Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare la 1 aprilie, în asistenţa medicală primară și în asistenţa medicală ambulatorie utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.