joi, 13 iunie, 2024

Spitalul Județean Buzău a adus un medic sirian pentru a lucra la Unitatea de Primiri Urgențe

Spitalul Județean Buzău a adus un medic sirian pentru a lucra la Unitatea de Primiri Urgențe

Facebook
Twitter
Email

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, care trece printr-o criză gravă de personal, a găsit o rezolvare de moment a problemei prin cooptarea unui medic sirian. Acesta lucrează în București și va asigura doar gărzi, urmând ca după prima lună de activitate să fie încadrat cu normă întreagă.

Medicul nu este specialist în medicină de urgență, însă conducerea Spitalului Județean Buzău intenționează să-i plătească specializarea în medicina de urgenţă.

Doi medici care asigurau gărzile la unitatea de primiri urgențe au anunțat recent că părăsesc unitatea medicală. Unul, pentru un post mai bun într-un spital din Capitală, iar celălalt, medicul de familie Angela Mazdrag, a anunțat că nu mai vrea să continue gărzile, la mijloc fiind oarece neînțelegeri cu șeful secției UPU. În urma discuțiilor cu conducerea spitalului, Mazdrag a acceptat să rămână.

În schimb, doi medici rezidenţi au plecat de la Buzău, iar dincolo de posturile lăsate descoperite, pagubele materiale pe care spitalul ar trebui să le recupereze nu sînt de neglijat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.