Spitalul din Râmnicu Sărat va trata exclusiv bolnavi confirmați cu coronavirus din județul Buzău

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat se închide pentru pacienții obișnuiți, urmând a deveni unitate medicală tampon pentru bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus. Aici vor fi tratați doar pacienții depistați pozitiv cu Covid-19 din județul Buzău.

Odată cu transformarea Spitalului din Râmnicu Sărat în unitate medicală tampon pentru cazurile depistate cu noul coronavirus, pacienții obișnuiți, cu alte boli, vor fi direcționați către medicii de familie sau către Spitalul Județean de Urgență Buzău, dacă au nevoie de îngrijire medicală.

Toți cei 28 de pacienți internați luni dimineață în Spitalul municipal din Râmnicu Sărat au fost deja transferați la Spitalul Județean Buzău.

De asemenea, tot de luni, Policlinica Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat și-a suspendat activitatea. De acum încolo, în ambulatoriul unității medicale vor putea intra numai pacienții dependenți de insulină și cei care au nevoie de dializă. În acest scop, policlinica va fi dotată cu un aparat de hemodializă.

Reprezentanții Spitalului din Râmnicu Sărat Sărat recunosc că au fost luați prin surprindere de transformarea unității medicale în spital tampon pentru bolnavii cu COVID 19.

Deocamdată, spitalul nu are nici capacitatea tehnică, de înzestrare cu aparatură medicală specifică acestei boli, nici capacitatea umană, de a face față unor asemenea provocări.

Directorul spitalului, Adrian Danielescu, crede însă că unitatea medicală va fi dotată în curând cu tot ceea ce este necesar pentru tratarea pacienților, inclusiv cu personal medical calificat.

Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat afirmă că locuitorii orașului nu au de ce să se teamă în contextul transformării unității medicale în spital tampon pentru bolnavii cu coronavirus.

Ei admit că un pericol real există totuși în cazul cadrelor medicale din spital, care vor trata pacienții cu coronavirus, însă prin adoptarea unor măsuri stricte de protecție, medicii și asistentele vor putea fi ferite de contaminare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Opinia publică din cel de-al doilea municipiu al județului Buzău condamnă decizia.

Raul Florescu, fost consilier județean, scrie pe Facebook că, după ce a aflat cu stupoare că Spitalul Municipal Rm. Sărat va deveni spital de tratare exclusivă a pacienților contaminați de COVID-19, a început să facă diligențe și să se interesez de unde și cum a apărut această situație, ”mai ales în condițiile în care noi nu am avut deocamdată cazuri confirmate.

”Ce vă pot anunța este că această decizie a fost luată exclusiv de Ministerul Sănătății fără a cere acordul administrației râmnicene. În aceste condiții, administrația locală, împreună cu primarul, a făcut deja contestație la această decizie, urmând să aflăm rezultatul”, a scris Raul Florescu pe Facebook.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fflorescu.raulioan%2Fposts%2F1503986406431233&width=500″ width=”500″ height=”346″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Fii Reporter