Șanse pentru municipiul Buzău să iasă din scenariul roșu, peste două zile

O decizie în acest sens va fi luată joi, 22 aprilie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău. Perspectivele sunt cât se poate de optimiste, în condițiile în care indicele infectărilor din municipiul Buzău a scăzut constant de trei zile, sub 3, după ce duminică a fost 2,99.

Ieșirea orașului Buzău din scenariul roșu va permite deschiderea la interior a restaurantelor, cofetăriilor, caselor de pariuri, casinourilor etc.

Speranțe trag și buzoienii care solicită redeschiderea talciocului. Târgul a fost închis doar după o ediție, de la redeschidere, din cauza aglomerației, dar și a creșterii ratei de infectare peste 3 la mia de locuitori.

În județul Buzău, s-au vaccinat cu serul anti-COVID, până în acest moment, circa 72 de mii de persoane. Zilnic, sunt imunizați, circa 1000-1200 de buzoieni, spun reprezentanții DSP. Mulți sunt însă la rapel.

Deși, interesul buzoienilor pentru vaccin a mai scăzut în ultima vreme, autoritățile de sănătate publică se declară mulțumite de ritmul în care se desfășoară campania, la Buzău.

Totuși, marți, 20 aprilie, numărul buzoienilor aflați pe listele de așteptare este de aproape zece ori mai mic decât numărul vaccinurilor disponibile în platforma națională. Practic, pe listele de așteptare sunt 458 de persoane în timp ce vaccinuri la liber sunt 4314, cele mai multe peste 3000, fiind de la Pfizer.

Fii Reporter