Salvator voluntar la ISU Buzău: ”Mi-a rămas în memorie misiunea de acordare a primului ajutor unui copil în vârstă de 8 ani”

Un număr de 18 voluntari au fost alături de salvatorii buzoieni pe timpul situațiilor de urgență, în primul an al proiectului intitulat „Salvator din pasiune”. Lansat anul trecut de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectul este destinat cetățenilor care, împinși de doința de implicare și solidaritate, vor să devină voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România.

După parcurgerea programelor de pregătire specifică, voluntarii au ajuns să participe efectiv la misiunile de intervenție, alături de efectivele de pompieri, utilizând noţiuni de bază în acordarea primului ajutor medical calificat. Ei mai sunt implicați atât în acţiunile de ajutor umanitar cât şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

„Este o activitate care te provoacă, te atrage și te face să revii cu drag pe fiecare tură. În urmă cu un an m-am hotărât să fac ceva pentru comunitate, să o ajut în caz de nevoie, Astfel am ajuns să acord o parte din timpul meu acestui program de voluntariat. După câteva zeci de intervenții, pot spune că așteptările pe care le aveam au fost acoperite. Unul din cazurile la care am participat și care mi-a rămas în memorie este misiunea de acordare a primului ajutor medical unui copil în vârstă de 8 ani, misiune care m-a sensibilizat cel mai mult”, a declarat Cristina Stroe, voluntar la ISU Buzău în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”.

Un alt voluntar la ISU Buzău în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”, Cecilia Michiduță, a participat alături de echipajele de salvatori la zeci de misiuni. „Este o activitate care te solicită la maxim și te face să atingi limite pe care în viața de zi cu zi nu crezi că le poți atinge. Fac parte din prima serie de voluntari la ISU Buzău și după parcurgerea programelor de pregătire dedic timpul meu liber intervențiilor alături de colegii mei paramedici SMURD. După câteva zeci de intervenții, am intrat în spiritul profund umanitar al armei pompieri, trăind satisfacția pe care o au paramedicii când salvează o persoană”, a precizat Cecilia Michiduță.

Programul „Salvator din pasiune” continuă, iar cei care doresc să se alăture voluntar salvatorilor trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Informaţii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei noastre – www.isubuzau.ro – sau la sediul inspectoratului din municipiul Buzău, strada Bistriţei, nr. 51, structură la nivelul căreia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI