vineri, 23 februarie, 2024

Restricții în Buzău, după ce municipiul a depășit rata de infectare de șase cazuri la mia de locuitori

Restricții în Buzău, după ce municipiul a depășit rata de infectare de șase cazuri la mia de locuitori

Facebook
Twitter
Email

Vineri, rata de infectare a ajuns la 6,14 cazuri la mia de locuitori, cu 797 de cazuri confirmate la 14 zile. Prin urmare, în municipiul Buzău se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00.

Excepție fac persoanele care sunt vaccinate împotrivia virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării cu Sars-CoV-2.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, masca devine obligatorie și pe stradă, magazinele vor funcționa în intervalul orar 05.00-22.00 iar școlile rămân deschise indiferent de rata de infectare.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă, și duminică, în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepții:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie și locul/locurile de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenta medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achizitionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/însoțirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, poate fi realizată doar în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane și doar dacă acestea sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180- a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.