Primele nașteri în noua maternitate din Buzău vor fi la vară

Inaugurarea noii Maternități a județului Buzău, de pe strada Victoriei, va avea loc la vară. Aceasta este promisiunea pe care șeful interimar al Consiliului Județean Buzău a făcut-o în ședința de astăzi. 

Petre Emanoil Neagu a spus că, până la această oră, a fost achiziționat serviciul de consultanță, urmând să fie puse în aplicare procedurile legale pentru ca noua unitate spitalicească să devină funcțională. Președintele interimar a mai anunțat că în cel mai scurt timp vor începe și procedurile de achiziție a aparaturii și a mobilierului necesar.
 
„Procedurile au fost deja declanșate, a fost achiziționat serviciul de consultață și urmează procedurile legale; probabil că, la începutul verii, maternitatea va fi funcțională”, a declarat Petre Emanoil Neagu.
 
Maternitatea de pe strada Victoriei a fost inaugurată în vara lui 2012, însă atunci în unitate se aflau echipamente medicale închiriate care au fost ulterior restituite firmei care le furnizase. Până în prezent, unitatea în care vor naște buzoiencele a înghițit peste 16 milioane de euro.
 

Fii Reporter