miercuri, 22 mai, 2024

Primăria Buzău se împrumută ca să asigure subvenția la caldură în această iarnă

Primăria Buzău se împrumută ca să asigure subvenția la caldură în această iarnă

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii cu venituri mici, racordați la sistemul centralizat de încălzire, pot răsufla ușurați în această iarnă. Primăria va contracta un credit în valoare de 14 milioane de lei pentru subventionarea în continuare a gigacaloriei. Cu toate acestea prețul pentru o gigacalorie consumată va fi mai mare cu 70 de lei față de anul trecut.

* De anul viitor, însă, subvenția la căldură ar putea fi acordată doar familiilor nevoiașe, în baza unor anchete sociale riguroase.

Consiliul Local a aprobat miercuri un proiect de hotărâre care vizează contractarea de către municipalitate a unui împrumut de 14.000.000 lei de la Trezoreria Statului, deși, inițial, primarul Constantin Toma anunțase că nu va mai asigura subvenționarea energiei termice pentru clienții RAM Buzău.

Cu toate acestea, prețul pentru o gigacalorie consumată va fi mai mare cu 70 de lei față de anul trecut. Vestea este bună pentru buzoienii care nu au reușit să își monteze centrale de apartament.

Ei vor scoate din buzunare doar 297 de lei pentru o gigacalorie consumată față de aproape 500 de lei cât ar fi trebuit să achite dacă municipalitatea nu arm ai fi acordat subvenție pentru energia termică în acest sezon rece.

Perioada de rambursare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral.

De anul viitor, subvenția la căldură ar putea fi acordată doar familiilor nevoiașe, în baza unor anchete sociale. Primarul Buzăului se opune însă unui astfel de demers. El afirma că anul viitor este puțin probabil să se mai acorde subvenții la energie termică.

În municipiul Buzău, 11.900 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, abonaţii plătind doar 297 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 430 de lei, valoarea reală.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură