Primar internat cu COVID-19: ”M-au externat după ce le-am spus că sar gardul ca să ajung acasă la soție și copil”

Campania de vaccinare anti-COVID intră într-o nouă etapă, odată cu pornirea caravanelor mobile în cele mai îndepărtate cătune. Unii dintre primari încearcă să-și mobilizeze cetățenii să meargă la imunizare, inclusiv prin mesaje emoționante postate pe Facebook. Un astfel de exemplu vine din Lopătari, județul Buzău.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, primarul Claudiu Constantin dezvăluie momentele terifiante trăite în urmă cu câteva luni când a fost diagnosticat cu COVID-19.

Acesta a fost internat în august 2020, cu COVID-19, deși spune că s-a păzit cât a putut. Acolo a fost martorul unor scene de neuitat.

”Am fost internat 3 zile la Spitalul Gârlași, unde oameni extraordinari își dădeau tot interesul din camuflajul lor cel de toate zilele. Lângă mine au murit un bărbat în vârstă și bănuiesc că și o femeie, la scurt timp după ce eu am plecat de acolo”, spune primarul din Lopătari.

Primarul în vârstă de 32 de ani mărturisește că nu a rezistat prea mult în spital și a recurs la un subterfugiu pentru a putea ajunge lângă familia intrată și ea în izolare.

”După 3 zile m-am făcut mai bine și m-au externat după ce le-am spus că sar gardul ca să ajung acasă la soție și copil, care erau singuri în izolare. Aș fi făcut-o, aș fi venit pe jos. Nu s-a găsit ambulanță pentru întoarcerea mea acasă, așa că un om bun mi-a pus o mașină la dispoziție în fața spitalului”, mai scrie primarul comunei Lopătari.

Șocat și acum de cele trăite în vara anului trecut, primarul Claudiu Constantin face apel la oameni să se vaccineze pentru că numai așa vom putea învinge virusul.

“Nu vă doresc să treceți prin ce am trecut eu. Numai cine s-a întâlnit cu lucrurile astea înțelege ce e de fapt virusul ăsta, cum se manifestă și ce poate face din om. Nu glumiți, nu vă jucați cu focul și siguranța celor dragi. Vaccinați-vă și haideți să scăpăm împreună de aceste vremuri care ne încearcă mintea, capacitatea de a rămâne lucizi”, transmite Claudiu Constantin.

Acesta își îndeamnă consătenii să se înscrie la imunizare în centrele din Buzău, cel mai apropiat fiind cel din comuna Vintilă Vodă. Detalii despre cele mai apropiate centre de vaccinare de comuna Lopătari: https://www.dspbz.ro/centre_permanenta.php”

În următoarea perioadă, cei din localitățile izolate se pot vaccina atunci când în comunele lor ajung caravane mobile aflate acum în organizare. Sâmbătă, o astfel de activitate este programată în Valea Salciei. Toți cei care vor dori să se vaccineze vor fi injectați pe loc cu serul Pfizer.

”Sâmbătă, ora 9.00, caravana mobila pentru vaccinare anti COVID va fi in Valea Salciei la dispensar. Vaccinul folosit va fi Pfizer. Vaccinarea va fi la liber. Trebuie doar să anunțați asistentul comunitar pana vineri la nr telefon +40 760 369 912 ”, este anunțul postat, marți, pe contul de facebook al Primăriei Valea Salciei.

Caravana mobilă va ajunge în cătunele izolate, unde localnicii nu au medic de familie în comună iar pe ei nimeni nu I-a înscris în vederea imunizării.

Vaccinul anti coronavirus ajunge în toate colțurile județului, în cătune aflate la mare distanță de centrele de vaccinare.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau