luni, 26 februarie, 2024

Prima internare la ATI Buzău a unui pacient cu coronavirus, în valul patru al pandemiei

Prima internare la ATI Buzău a unui pacient cu coronavirus, în valul patru al pandemiei

Facebook
Twitter
Email

Joi au fost înregistrate, la nivelul județului Buzău, șase cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, conform datelor transmite de către DSP. Pacienții au vârste cuprinse între 4 și 86 de ani. Unul dintre bolnavi se află la terapie intensivă.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 78 de ani, din Gura Teghii, care a fost confirmată pozitiv pe 29 iulie şi a fost transferată de la Secţia de Boli Infecţioase, la ATI.

În prezent, femeia se află sub monitorizare medicală. La Buzău, din cele patru paturi la ATI, pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău le are destinate pacienţilor cu Covid-19, trei mai sunt libere.

De asemenea, la Spitalul Judeţean Buzău nu sunt paturi suplimentare pentru pacienţii Covid-19.

Nici la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu sunt locuri suplimentare pentru pacienţii cu Covid-19 la ATI, dar acolo sunt cinci paturi disponibile în acest moment, nefiind ocupat niciunul.

Cele mai multe cazuri de Covid-19 înregistrate în ultima perioadă

DSP a raportat șase cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, persoane cu vârste cuprinse între 4 și 86 de ani. Pacienții în vârstă de 85, respectiv 76 de ani, sunt soț și soție și locuiesc în municipiul Buzău.

Pacientul a prezentat simptomatologie ușoară, a solicitat SAJ, ambii au testați și confirmați. Cei doi nu sunt vaccinați, în prezent fiind în izolare la domiciliu cu tratament sub monitorizarea medicului de familie.

Pacienta în vârstă de 86 de ani este din Puiești. Aceasta a prezentat o ușoară simptomatologie și a solicitat SAJ, ulterior fiind testată și confirmată. Nu este vaccinată și nu se știe sursa infectării.

În prezent se află în izolare la domiciliu cu tratament, sub monitorizarea medicului de familie.

Copilul de 4 ani are simptome ușoare, a fost testat la SJU Buzău cu test RT PCR și confirmat. Nici în acest caz nu se cunoaște sursa infectării. În prezent este internat la Spitalul Râmnicu Sărat.

Doi pacienți în vârstă de 32 și respectiv 58 de ani din Costești, sat Pietrosu (tată și fiu) au sosit din Portugalia pe 11 august. Fiind ușor simptomatici s-au prezentat la UPU-SJU Buzău unde au fost testați și confirmați. Nu sunt vaccinați și nici nu sunt de acord cu vaccinarea. În prezent sunt internați la SJU Buzău.

Pacientul în vârstă de 29 de ani a venit din Anglia în data de 06 august cu test negativ. S-a simțit rău, a solicitat SAJ iar testul a ieșit negativ. Pe data de 10 august a făcut o radiografie și i s-a recomandat să se testeze.

A solicitat din nou SAJ și a fost confirmat. Nu este vaccinat, sursa de infectare este posibil să fie firma de curierat din Anglia unde lucrează. În prezent este internat la SJU Buzău.

În plus față de cazurile de mai sus, a mai fost înregistrat un caz nou de infectare la un pacient de 29 ani revenit pe teritoriul României din Marea Britanie pe data de 06 august, care se afla în carantină.

A prezentat simptome si a fost testat în domiciliu de către Serviciul Județean de Ambulanță Buzău.

Locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat județului Buzău. Pacientul este izolat iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.