Posibile cauze ale sinuciderii pacientului din Spitalul Județean. Fusese abandonat de familie și era chinuit de o ciroză avansată

Lili Predoiu este numele bărbatului de 49 de ani care s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului Județean Buzău. Era căsătorit și avea un băiat, însă aceștia erau plecați de mai multă vreme în Franța. Legătura acestuia cu familia era aproape inexistentă în ultima vreme, poate și din cauza viciului băuturii care pusese stăpânire pe acesta. 

După plecarea soției cu fiul lor în Franța, Lili Predoiu a fost nevoit să își facă bagajele și să părăsească apartamentul conjugal, din cartierul Micro 14, care era pe numele părinților nevestei, și să se mute în localitatea natală, satul Pietrosu, comuna Costești. Făcea zilnic naveta în oraș, unde lucra ca muncitor la o societate din zona industrială, pentru a-și asigura existența.
 
Potrivit unor apopiați ai familiei, acesta locuia în ultima vreme în gospodăria părinților iar luni, când a ajuns la spital cu icter, de aici a fost preluat de ambulanța solicitată de sora bolnavului. *Citește și: VIDEO Sinucidere la Spitalului Județean Buzău. Un bolnav de ciroză s-a aruncat de la etajul patru
„Este un pacient cunoscut cu ciroză hepatică. Acum două luni a fost internat tot pe secţia medicală, acum a revenit în stare foarte gravă, cu icter. Din câte ştim noi, soţia şi fiul dânsului lucrează în Franţa, deci nu sunt cu pacientul. La ora 6 fără un sfert, bărbatul a spus că merge la baie, baia se află la capătul holului. Ulterior nu a mai ajuns la baie, a intrat în salonul 5, care este un salon cu bolnavi în stare foarte gravă, s-a urcat pe scaun şi apoi s-a întâmplat nenorocirea”, a declarat Adrian Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. 
Separarea de familie şi suferinţa provocată de ciroză par a fi motivele care l-au doborât psihic pe Lili Predoiu. Nu a trădat deloc printre colegii de salon dorința de a se sinucide. 
„Azi-noapte pe la 12 a vorbit cu cineva, cu o femeie, la telefon, şi i-a zis că e prea târziu, nu știu ce, a închis telefonul şi s-a culcat. Dimineaţă s-a trezit, m-a întrebat ce fac, apoi a luat-o spre baie fără să-şi ia papuci în picioare. Apoi nu ştiu ce s-a întâmplat. Mai târziu au venit angajați ai spitalului să întrebe unde este colegul și după aceea am aflat că se aruncase”, povestește Ion Plăpană, coleg de salon.
Bărbatul nu a lăsat bilet de adio aşa că Poliţia continuă cercetările pentru a afla ce l-a determinat pe bărbat să îşi pună capăt zilelor. 
 

Fii Reporter