miercuri, 22 mai, 2024

Policlinica Nicolae Titulescu a fost închisă temporar după ce o doctoriță a fost diagnosticată cu coronavirus

Policlinica Nicolae Titulescu a fost închisă temporar după ce o doctoriță a fost diagnosticată cu coronavirus

Facebook
Twitter
Email

Alertă sanitară în cel mai mare ambulatoriu din județul Buzău, Policlinica Nicolae Titulescu. Asta, după ce un medic care activează într-unul din cabinetele medicale a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV2. Unitatea medicală aflată în administrarea Primăriei Buzău a fost închisă temporar.

Miercuri dimineață, echipe ale DSP Buzău au descins la Policlinica Nicolae Titulescu pentru a efectua ancheta epidemiologică în acest caz.

Specialiștii au dorit să afle câte persoane au intrat în contact cu doctorița neurolog depistată pozitiv iar mare parte din personal a fost testat pentru depistarea infecției cu Covid-19.

Pe lângă consultațiile obișnuite, aceasta aviza neurologic fișe medicale și de angajare, precum și avize pentru diferite grade de handicap.

Pentru că persoana asimptomatică dovedită a fi infectată cu covid își desfășura activitatea în acest sector de risc,sectorul medical, motiv pentru care DSP a luat măsura investigării cu laboratorul a întregului personal din cadrul Policlinicii Titulescu.

Având în vedere numărul mare de pacienți cu care specialistul neurolog ar fi putut intra în contact, unitatea medicală aflată în administrarea Primăriei Buzău a fost închisă temporar.

”La nivelul policlinicii s-a decis o dezinfecție terminală și, în funcție de rezultatele testelor, vom decide ce se va întâmpla cu această unitate medicală mai departe”, a declarat medicul Carmen Scântei, epidemiolog la DSP Buzău.

De asemenea, DSP a dispus efectuarea unei operațiuni de dezinfecție a tuturor încăperilor din policlinică. Medicul neurolog ar fi făcut, ieri, testul Covic-19 pentru o intervenție chirurgicală și așa a aflat că este pozitiv cu noul coronavirus.

„Este o persoană asimptomatică, care, având nevoie de rezultatul acestui test pentru a se investiga din alte puncte de vedere la o clinică din București, a solicitat la noi (n.r. DSP Buzău) efectuarea acestui test pe care l-am făcut și l-am dovedit pozitiv”, au declarat reprezentanții DSP.

Marți, la orele serii, doctorița și soțul ei, și el infectat cu SARS-CoV2, au fost luați de acasă și transportati la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură