Peste 2.000 de buzoieni vor cumpăra noi carduri de sănătate, după ce le-au pierdut sau le-au deteriorat pe primele

În doar patru luni de la emiterea cardului de asigurări de sănătate, peste 2.000 de buzoieni au cerut eliberarea unui nou card pentru că cel primit a fost pierdut sau deteriorat. Persoanele care sunt în astfel de situaţii pot solicita eliberarea unui nou card, contra cost însă.

„Din luna mai până la finalul lunii august, un număr de 2053 de buzoieni au solicitat eliberarea unui card duplicat urmare a declarării pierderii, furtului, deteriorarii cardului primit sau urmare a modificărilor datelor personale ale acestora”, a declarat Simona Anghel, purtător de cuvânt al CJAS Buzău. 
 
Asiguraţii care au pierdut cardul, cărora le-a fost furat sau care şi-au schimbat datele personale înscrise pe card vor solicita un duplicat la CJAS pe care îl vor plăti. Preţul unui card nou se ridică la aproximativ 2 euro. 
 
Cardul de sănătate a devenit obligatoriu din data de 1 mai, iar până la date de 1 septembrie s-a parcurs o perioadă de acomodare cu sistemul.
 
Începând cu data de 1 septembrie, cardul national de sănătate devine unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații cu vârsta de peste 18 ani.
 

Fii Reporter