Patru pacienți din Spitalul Județean Buzău, infectați cu COVID-19. Județul are 112 cazuri

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău a ajuns la patru. După confirmarea unei bătrâne de 87 de ani, care era internată în această secție de aproape o săptămână, au fost confirmați cu COVID-19 doi bărbați și o femeie, cu vârste între 68 și 88 de ani.

Potrivit DSP, cazul 105 este o femeie în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

DSP Buzău a declanșat ancheta epidmemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet.

DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

În cadrul anchetei epidemiologice declanșate în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în data de 16 mai 2020, au fost testate șase cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, iar din totalul de 32 de pacienți testați, trei au fost depistați pozitiv.

Este vorba despre o femeie de 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală, un bărbat de 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală, și un pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală
Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

La nivelul județului Buzău au mai fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu Covid-19, numărul total de îmbolnăviri fiind de 112.

CAZUL 109 – pacient sex feminin, 12 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (caz 73) din localitatea Râmnicelu (fiica), asimptomatică.

CAZUL 110 – pacient sex feminin, 27 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 74) din localitatea Râmnicelu (fiica ), asimptomatică.

CAZUL 111 – pacient sex masculin, 44 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 81) din localitatea Râmnicelu (soț), asimptomatică.

CAZUL 112 – pacient sex masculin, 50 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (cazul 98) din localitatea Râmnicelu, asimptomatic.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Pacientii au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat.

Fii Reporter