duminică, 14 iulie, 2024

Opt supraveghetori au fost încadrați în spitalul Săpoca, după ce ministrul Sănătății a grăbit organizarea concursului de angajare

Opt supraveghetori au fost încadrați în spitalul Săpoca, după ce ministrul Sănătății a grăbit organizarea concursului de angajare

Facebook
Twitter
Email

După ce s-au ales cu reproșuri și sancțiuni de la ministrul sănătății, mai puțin de o lună le-a luat celor din conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca să angajeze personalul necesar supravegherii pacienților periculoși. Demersul care trena de câteva luni s-a rezolvat rapid: proba scrisă a concursului a avut loc joi, 5 septembrie, iar interviul, luni, 9 septembrie.

În noaptea de 17 spre 18 august, un bolnav internat cu etilism cronic şi-a atacat colegii de salon şi pacientele din încăperea alăturată. Şase persoane au murit iar şapte pacienţi au fost răniţi.

Prezentă la fața locului, după eveniment, ministrul Sorina Pintea a ordonat grăbirea concursului de angajare pe funcțiile deficitare, care fusese amânat inexplicabil deși criza de supraveghetori era evidentă.

Prin concurs, au fost încadrați opt muncitori necalificați pentru supraveghere bolnavi psihic periculoși, o spălătoreasă, un auditori, un economist la biroul de achiziții și un asistent medical dietetică și nutriție.

De remarcat că, după selecţia pentru cele nouă posturi de supraveghetori bolnavi periculoşi, un loc a rămas neocupat, în ciuda concurenţei mari, de opt candidaţi pe un loc.

Noii supraveghetori vor fi dislocaţi în urma unei analize de risc pe toate secţiile Spitalului de la Săpoca. Nu este exclus să apară pază non-stop pe sectorul unde s-a întâmplat masacrul din august.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.