duminică, 25 februarie, 2024

Oncologia Spitalului Judeţean Buzău, închisă o săptămână pentru că singurul medic intră în concediu de odihnă

Oncologia Spitalului Judeţean Buzău, închisă o săptămână pentru că singurul medic intră în concediu de odihnă

Facebook
Twitter
Email

Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău, la care sunt înscrişi aproape 8.000 de bolnavi de cancer, va avea activitatea suspendată săptămâna viitoare, în perioada în care singurul medic care lucrează în această secţie intră în concediu de odihnă.

În acest interval de timp, dacă vor fi situaţii grave, bolnavii de cancer sunt sfătuiţi să meargă la Urgenţe la Spitalul Judeţean unde le vor fi acordate îngrijiri medicale.
Potrivit unui anunţ al conducerii Spitalului Județean Buzău, activitatea Secţiei Oncologie va reintra în normal pe 9 august.

„În perioada 2-6 august, activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este suspendată. Medicul şef secţie va fi în concediu de odihnă şi având în vedere acest lucru, se efectuează curăţenie în secţie (igienizare, dezinfecţie, reamenajare „, a anunțat conducerea SJU, pe site-ul unităţii medicale buzoiene.

Reacțiile oamenilor au apărut deja în spațiul public. ”Spitalul de Oncologie și-a suspendat activitatea până la data de 9 septembrie, motivul: lipsă medici! Am postat în speranța că cei care vor veni luni la chimio-terapie vor vedea și nu vor mai cheltui banii degeaba. Pe mine personal nu m-a anunțat nimeni, deși cei de la spital aveau numărul meu de telefon”, a scris Steluta Niculescu pe Facebook.

Conform conducerii spitalului buzoian, pacienţii care trebuie să facă şedinţe de chimioterapie vor fi reprogramaţi din 9 august atunci când medicul specialist revine la serviciu.

În secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează un singur medic oncolog, altul fiind în concediu de creştere a copilui.
Sunt încrişi la această secţie aproape 8.000 de bolnavi oncologici, însă unii dintre ei merg pentru tratament la Bucureşti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.