miercuri, 21 februarie, 2024

Oferta Consiliului Județean Buzău pentru a atrage medici în spitalul județean: subvenționarea chiriei și a navetei

Oferta Consiliului Județean Buzău pentru a atrage medici în spitalul județean: subvenționarea chiriei și a navetei

Facebook
Twitter
Email
Consiliul Județean Buzău poate rezolva doar o mică parte din lista cu revendicări ale medicilor din Spitalul Județean care amenință cu demisia dacă nu le sunt admise cerințele. Zilele trecute, o delegație a membrilor Sindicatului Medicilor Independenți i-a înmânat preşedintelui interimar o listă cu revendicări. Medicii vor venituri mai mari, condiții mai bune de muncă, gărzi și sporuri plătite în funcție de salariile mărite.

Luna trecută, 75% dintre medicii care lucrează în Spitalul Județean Buzău au amenințat cu demisia în bloc, nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor în faţa revendicărilor punctuale. De atunci, se tot caută soluții pentru evitarea unei astfel de crize care ar putea conduce la închiderea celei mai mari unități spitaliceşti din județ.
 
Reprezentanții protestatarilor i-au transmis preşedintelui interimar al CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, că vor condiții sporite de lucru în spital, dotare mai bună, pentru a face ca unitatea medicală buzoiană să fie atractivă pentru doctorii tineri. “Printre revendicările medicilor, se numără majorarea primei de angajare de la contravaloarea unui salariu, la trei salarii. Din păcate, legea nu ne permite nouă să majorăm salarii sau sporuri chiar dacă unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean”, a spus Petre Emanoil Neagu, preşedinte interimar CJ Buzău.
 
Potrivit conducerii CJ Buzău, au fost stabilite deja o serie de facilități pentru medicii care aleg să profeseze în Spitalul Județean Buzău. Ei primesc lunar 1.000 de lei pentru chiria și întreținerea unei locuințe și li se poate deconta naveta. “Ne-am gândit să atragem medici care să profeseze în Spitalul Judeţean şi din alte judeţe şi le asigurăm suma de 1.000 de lei lunar, bani pentru chiria şi întreţinerea unei locuinţe. De asemenea, noi putem deconta naveta în cazul în care medicul nu este din municipiu sau vine din alt judeţ”, a spus Petre Emanoil Neagu.
 
Responsabilii Consiliului Județean spun că vor cere la București modificarea legii, astfel încât Consiliul Județean, instituţia care administrează spitalele, să poată interveni legal la salarizarea cadrelor medicale. Totodată, se încearcă intermedierea unor discuţii ale reprezentanţilor medicilor protestatari din Buzău cu premierul și cu ministrul Sănătății.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.