O tânără de 20 de ani, din Buzău, diagnosticată cu o boală extrem de rară, are nevoie de ajutorul nostru

Teodora Tudose, o studentă de 20 de ani, din Buzău, suferă de encefalită autoimună care, în acest moment, boală foarte rară care, în acest moment, poate fi tratată numai în străinătate. Familia și colegii ei au declanșat o campanie de strângere de fonduri pentru transferul în străinătate.

Teodora este în comă de peste două luni și suferă de encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anticorpi AMPA, un caz foarte rar despre care medicii spun că este al doilea din România. Tânăra luptă în fiecare zi să trăiască și a trecut deja peste multe momente în care i s-a spus că nu mai are șanse de salvare.

Buzoianca, fostă elevă a Colegiului Național B.P. Hasdeu, a avut primele semne ale cumplitei boli la sfârșitul anului trecut. Dintr-o tânără fără probleme de sănătate a ajuns în numai câteva zile să fie menținută în viață de aparate. Se află de două luni în stare de comă indusă, cu imunitate zero, internată la spitalul Elias din București, secția terapie intensivă.

Familia tinerei din Buzău a aflat că în străinătate sunt cel puțin două clinici performante, în Austria și Spania, unde Teodora ar putea beneficia de un tratament menit să-i redea șansele la viață. De aceea, prietenii și rudele au demarat o campanie de strângere de fonduri, suma necesară pentru transferul la o clinică din afara țării fiind de 15.000 de euro.

Familia are nevoie rapidă de 15.000 de euro pentru a-i asigura transferul la una dintre clinicile din străinatate, urmând ca alte sume de bani să fie necesare pentru tratament și recuperare. Cei care o pot ajuta pe tânara buzoiancă o pot face donând orice sumă de bani în contul: RO86BTRLRONCRT0212392801 deschis pe numele Tudose Leonard Ramon.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI