O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID, pentru județul Buzău. Primii vaccinați primesc deja rapelul

Județul Buzău a primit o nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID. Este vorba despre 2.322 de seruri care au ajuns, de la Constanța, în cursul zilei de astăzi. Între timp, primi buzoieni care au fost vaccinați anti-COVID au primit, luni, cea de-a doua doză de vaccin.

Cu acest lot de vaccinuri, se va realiza vaccinarea celor programați în etapa a doua a campaniei, dar va fi făcut și rapelul cadrelor medicale și angajaților din spitale, care s-au vaccinat în prima etapă, la începutul lunii.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare de la Buzău, prefectul interimar Adina Moiseanu, imunizarea populației se desfășoară normal, conform graficului, în toate centrele de vaccinare din județ, fără a exista sincope de vreun fel.

Între timp, primi buzoieni care au fost vaccinați anti-COVID au primit, luni, cea de-a doua doză de vaccin.

Printre ei a fost și medicul infecționist Bogdan Micu, șeful Secției de Boli Infecțioase. Acesta a trecut de triajul medical efectuat de colegii săi, după care i-a fost administrat serul.

Medicul Bogdan Micu a tratat sute de bolnavi infectați cu coronavirus și a reușit prin măsurile pe care le-a luat să nu se infecteze, deși s-a aflat chiar în mijlocul pacienților cu SARS-CoV-2. Tot luni, a primit rapelul și șeful UPU din Spitalul Județean, medicul Adrian Zoican.

Fii Reporter