vineri, 29 martie, 2024

O buzoiancă de 47 de ani diagnosticată cu gripă a murit în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean

O buzoiancă de 47 de ani diagnosticată cu gripă a murit în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean

Facebook
Twitter
Email

O femeie în vârstă de 47 de ani, din Buzău, a murit la 24 de ore după ce a fost internată în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Buzău. Testele rapide au stabilit că pacienta contractase virusul gripal tip A.

De sărbători, buzoianca a început să se simtă rău însă a crezut că este vorba despre o simplă răceală. După ce a observat că starea i se agravează, a ajuns în fața medicului specialist, care a decis să o interneze în secția de boli contagioase a spitalului Gârlași.

Alterarea stării generale și problemele de respirație i-au determinat pe medicii secției de boli contagioase să o transfere de urgență la Terapie Intensivă (ATI), în corpul principal al Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde putea fi ventilată și îngrijită corespunzător.

Medicii au efectuat imediat testele rapide și au stabilit că pacienta era infectată cu virusul gripal tip A. Duminică, în jurul orei 01.00, în ciuda tuturor eforturilor de salvare, femeia a decedat.

Analizele au fost trimise și la Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino” din București, urmând ca rezultatele să sosească în cel mai scurt timp. Nu se știe deocamdată dacă pacienta suferea de alte boli pe care le-ar fi putut agrava virusul gripal.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.