vineri, 29 martie, 2024

O buzoiancă de 40 de ani, infectată cu coronavirus, a murit într-un spital din Constanța

O buzoiancă de 40 de ani, infectată cu coronavirus, a murit într-un spital din Constanța

Facebook
Twitter
Email

O femeie de 40 de ani, din Râmnicu Sărat, diagnosticată cu COVID-19, a murit în Spitalul Județean Constanța, unde fusese transferată de la Spitalul Județean Buzău după ce starea ei de sănătate se agravase. DSP Buzău a raportat două decese, în ultimele 24 de ore, din rândul bolnavilor cu SARS-CoV-2.

Femeia s-a prezentat la Spitalul Județean pe 23 iulie cu simptomatologie respiratorie specifică bolii COVID-19. O zi mai târziu, a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus și a rămas internată în cel mai mare spital din Buzău.

Pentru că starea râmnicencei era din ce în ce mai gravă, pe 29 iulie, medicii au decis transferul la Spitalul Județean Constanța, unde ea a murit o zi mai tâziu. Femeia avea hipertensiune arterială, obezitate și insuficiență respiratorie cronică.

De asemenea, autoritățile buzoiene au raportat sâmbătă și decesul unui bătrân de 81 de ani din Buzău. Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Buzău în 22 iulie cu simptomatologie respiratorie.

A fost confirmat cu SARS-CoV-2 o zi mai târziu și a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evolutia sa a fost nefavorabilă, forma bolii agravându-se, iar în data de 31 iulie a survenit decesul.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 26 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, doi pacienți fiind testați și diagnosticați în alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 ani și 71 de ani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.