O buzoiancă de 19 ani și bebelușul ei de o lună au fost diagnosticați cu coronavirus

O mămică și bebelușul ei, care provin din focarul de la Râmnicelu, au fost internați la Spitalul ”Victor Babeș” din București, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus. Femeia în vârstă de 19 ani se afla internată într-unul dintre modulele izolatoare de la Spitalul Județean Buzău.

Potrivit celei mai recente informări a DSP, județul Buzău înregistrează 123 de cazuri.

Printre bolnavi se află un bebeluș de numai 29 de zile, care, după ce a început să prezinte simptome specifice coronavirusului, a fost izolat împreună cu mama într-un modul din curtea spitalului.

Testele efectuate au indicat că atât mama cât și bebelușul au contractat virusul, astfel că cei doi au fost transferați la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

În ultimele 24 de ore, la Buzău au fost confirmate, în total, 11 cazuri de infectare cu COVID-19. Din cele 11 cazuri noi , 7 sunt cadre medicale de la Spitalul Județean Buzău, mama de 19 ani și bebelușul ei și încă doi buzoieni care au prezentat semne de boală și au mers la spital.

Cazul 120 este un pacient sex masculin, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Buzău, pacient cronic, a prezentat simptomatologie.

Cazul 121 este tânăra în vârstă de 19 ani, din Râmnicelu, internată la UPU, în izolator, împreună cu copilul în vârstă de 29 de zile.

Cazul 122 este bebelușul în vârstă de 29 de zile, copilul pacientei din Râmnicelu, care a prezentat simptome specifice coronavirusului.

Cazul 123 este un pacient de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, din județul Buzău, internată la Secția de Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat.

Mama și copilul au fost internați la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Ceilalți pacienți au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Fii Reporter