joi, 18 aprilie, 2024

Număr mare de copii diagnosticați cu gripă, la urgențele Spitalului Județean Buzău

Număr mare de copii diagnosticați cu gripă, la urgențele Spitalului Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

În acest sfârșit de săptămână, la UPU Pediatrie s-au prezentat 11 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, care, în urma testului rapid de gripă, au fost diagnosticați cu gripa de tip A și B.

Copiii prezentau, febră foarte mare, cefalee, unii chiar și vărsături. Unii dintre acestia au rămas internati la secția Boli Infecțioase, unii au fost trimiși la Spitalul Victor Babeș din capitală, alții au plecat acasă cu scrisoare medicală.

De asemenea, s-a înregistrat și un caz de gripă la un adult, în vârstă de 20 de ani, gripa de tip B, acest caz fiind direcționat către secția Boli Infecțioase.

Gripa are un potenţial mare de răspândire şi se transmite prin contact direct, tuse, strănut, dar şi prin contact indirect, atunci când picături ori secreţii din nas sau din gât se depun pe mâini ori pe suprafeţe. De acolo, virusul este transferat către alte persoane.

Spre deosebire de alte viroze respiratorii, gripa are, de regulă, un debut mai brusc, o gamă mai variată de simptome şi o evoluţie mai dificilă.

Febra este un simptom aproape nelipsit, temperatura urcând peste 38 de grade Celsius. Starea generală proastă, durerile de cap, durerile musculare, oboseala, slăbiciunea sunt simptome cvasiprezente.
De asemenea, pot apărea complicaţii, precum pneumonia, infecţiile sinusurilor, infecţii ale urechilor, agravarea afecţiunilor cronice existente.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.