vineri, 19 aprilie, 2024

Medicul Marius Anastasiu, singur în cursa pentru şefia Spitalului Judeţean

Medicul Marius Anastasiu, singur în cursa pentru şefia Spitalului Judeţean

Facebook
Twitter
Email

Medicul Marius Anastasiu este singurul candidat la funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzãu. Concursul pentru funcţia de manager al celei mai importante unităţi sanitare din judeţ se va desfãşura în perioada 15 – 24 aprilie. Dr. Marius Anastasiu a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţã în luna august 2012, pentru o duratã de şase luni, până la organizarea concursului de ocupare definitivă a funcţiei. Numirea s-a făcut prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. Marius Anastasiu l-a înlocuit la conducerea spitalului pe medicul Dorel Nicolescu, care s-a pensionat.

Marius Anastasiu este şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. A început să fie cunoscut şi apreciat ca un chirurg de top al României în 1999, când a adus şi a pus în funcţiune, la Spitalul Judeţean Buzău, cel de-al treilea laparoscop din ţară, după Bucureşti şi Iaşi, deşi la acel moment era, deja, membru al Societăţii Europene de Chirurgie Digestivă şi al Societăţii Internaţionale de Chirurgie şi Gastroenterologie.

Marius Anastasiu are în palmares peste 50 de cursuri şi atestări profesionale în ţară şi în străinătate, a participat cu peste 50 de lucrări individuale sau de grup la numeroase congrese, conferinţe şi simpozioane din ţară şi din străinătate, având peste 30 de articole de specialitate publicate în reviste medicale româneşti şi străine.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.