Medicul cardiolog Adrian Negoiță va fi condus marți pe ultimul drum

Trupul neînsuflețit al medicului cardiolog Adrian Negoiță va fi depus luni la ora 13.00 la Biserica Eroilor Neamului din Bariera Ploiești, urmând ca înmormântarea să aibă loc marți la orele prânzului.

Potrivit unui anunț din partea familiei, sicriul cu trupul neînsuflețit al celui care a condus în ultimii doi ani secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău va fi depus luni, la ora 11.00, în holul Spitalului Județean de Urgență Buzău, acolo unde colegii și pacienții îi pot aduce un ultim omagiu.

Ulterior, de la ora 13.00, sicriul va fi depus la Biserica Eroilor Neamului din cimitirul cu același nume, aflat la ieșirea din Buzău către Ploiești.

„Cel mai iubit dintre cardiologi, doctor Adrian Mihai Negoiță, a plecat prea devreme dintre noi! Era destul să îl privești, să îl asculți vorbind doar o dată ca să știi că a fost dăruit de Dumnezeu să facă bine oamenilor, cu devotament, cu profesionalism desăvârșit, cu iubire! Doctorul Adrian dăruia fiecăruia din sufletul său mare. L-a iubit și Dumnezeu și l-a luat lângă el. Noi, ceilalți, vom merge mai departe cu dor de el, de lumina, bucuria, armonia pe care le răspândea în jurul lui, fetițele lui vor crește cu dor de tata. Unde-i tata? Pacienții îl vor regreta, îl vor regreta părinții, fratele, prietenii, vor vorbi cu el în fiecare zi, vor plânge și vor încerca să ducă mai departe spiritul unui OM SPECIAL, IUBIT DE OAMENI ȘI DE DUMNEZEU DEOPOTRIVĂ”, este mesajul tulburător al medicului cardiolog Adriana Negoiță, mama renumitului cardiolog Adrian Negoiță.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, medicul ar fi ieșit în curte, însă a fost descoperit sâmbătă dimineață, în jurul orei 8.00, zăcând în curte, fără suflare, cu lovituri la cap căpătate, cel mai probabil, în urma unei căzături.
Una dintre fetițele sale ar fi ieșit în curte în jurul orei 8 dimineață și l-a văzut întins la pământ. Colegii săi au încercat să-i acorde primul ajutor, însă toate eforturile de resuscitare au fost zadarnice.

Șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, medicul Adrian Zoican, chiar a solicitat un elicopter SMURD, dar nu a mai fost necesar. Prima ipoteză conduce către varianta unui accident, dar nu este exclus ca medicul să fi suferit chiar un infarct ori un atac cerebral.

În acest caz a fost deschis și un dosar penal pentru moarte suspectă. O echipă de anchetatori formată dintr-un procuror criminalist și polițiști de la Investigații Criminale din IPJ Buzău au desfășurat sâmbătă cercetări la locuința medicului Adrian Negoiță, însă cauza decesului urmează să se stabilească în urma necropsiei.

În acest moment anchetatorii iau în calcul două variante. Fie căderea victimei s-a produs dintr-o cauză medicală, adică un atac cerebral ori un infarct miocardic, fie a fost vorba despre un accident, în sensul că medicul s-a dezechilibrat coborând pe scara vilei și a cazut iar loviturile la cap să fie cauza decesului.

Medicul ar fi ieșit afară, la ceva timp de la încheierea petrecerii, să ia aer. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat după aceea.

Fii Reporter