vineri, 8 decembrie, 2023

Medici din Spitalul Județean Buzău, condamnați la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

Medici din Spitalul Județean Buzău, condamnați la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

Facebook
Twitter
Email
Trei medici de la Spitalul Judeţean Buzău au fost condamnaţi de Judecătoria Buzău la câte 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Doctoriţele Rodica Sârbu, Cristina Iordache şi Mariana Barna au primit această pedeapsă, după ce un pacient care le-a trecut prin mână a murit. 

Hotărârea primei instanţe, pronunţată la doi ani de la începerea procesului, nu este definitivă, fiind deja atactă cu apel, atât de cele trei doctorițe cât şi de părţile civile.
 
Cele trei doctorițe au fost trimise în judecată după ce în urmă cu 8 ani un om în toată puterea le-a murit în mâini. Bărbatul a fost consultat inițial de dr. Rodica Sârbu, la camera de gardă a spitalului, stabilindu-i un diagnostic greșit şi implicit un tratament care nu avea legătură cu starea lui. 
 
Bolnavul a fost internat apoi la Secția Boli Infecţioase unde medicul Cristina Iordache, având la bază la diagnostic eronat, i-a dat un tratament greșit. 
 
Ulterior, la câteva zile distanță, pacientul, care era din ce în ce mai rău, a fost consultat de medicul Mariana Barna, care nu a reușit nici ea să stabilească ce are bărbatul și să acționeze în consecință. În câteva ore după această manevră, buzoianul, boxer de performanță, s-a stins pe patul de spital.
 
Victima celor trei medici care nu au putut pune un diagnostic și salva de la moarte un om în floarea vârstei este Vasile Necula, fost sportiv de performanţă.
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.