duminică, 14 iulie, 2024

Medici din Maternitatea Buzău, acuzați de malpraxis. Părinții unui bebeluș care a murit după o lună de la naștere vor să afle dacă a fost vorba de o culpe medicală

Medici din Maternitatea Buzău, acuzați de malpraxis. Părinții unui bebeluș care a murit după o lună de la naștere vor să afle dacă a fost vorba de o culpe medicală

Facebook
Twitter
Email

Părinții unui bebeluș care s-a născut în Maternitatea Buzău și a murit o lună mai târziu în spitalul Marie Curie din București aruncă vina pe cele două doctorițe care au monitorizat gravida că nu au văzut că sarcina femeii are probleme. Băiețelul a venit pe lume la începutul lunii octombrie, prin cezariană, însă a murit pe 3 noiembrie, din cauza unor complicații dobândite pe timpul sarcinii.

Pe toată perioada sarcinii, Ana-Maria Mitu, de 23 de ani, a fost supravegheată de un
medic obstretician la cabinetul particular. În ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.

După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu cu salvarea în Maternitate. A fost internată după ce medicul care era de garda i-a facut ecografie și a văzut că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.

Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului și i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naștere bebelușul a primit scorul apgar 5. A fost intubat imediat și pentru că starea era din ce în ce mai gravă a fost trimis la o clinică din capitală.

La o luna dupa transfer, copilul a murit în clinica din București. La o zi după ce și-au îngropat pruncul, părinții au depus plângere la Colegiul Medicilor și au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliția municipiului Buzău.

Cătălin Marian, tatăl bebelușului care a decedat pe 3 noiembrie în Spitalul Marie Curie, va da în judecată Maternitatea și va cere despăgurbiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care daca îi va câstiga îi va dona pentru dotarea spitalului Marie Curie.

http://https://stiridebuzau.ro/actualitate/video-un-elev-din-colegiul-b-p-hasdeu-a-stat-sase-ore-la-urgente-dupa-o-farsa-a-unor-colege-care-a-fost-reactia-scolii-0611.html

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.