sâmbătă, 18 mai, 2024

Maternitatea nouă din Buzău, utilată după 18 luni de la inaugurarea fictivă

Maternitatea nouă din Buzău, utilată după 18 luni de la inaugurarea fictivă

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean a achiziționat primele aparate medicale pentru Maternitatea de pe strada Victoriei. Este un motiv în plus pentru conducerea Spitalului Județean să spere ca noua unitate medicală din subordine să fie deschisă în primul trimestru al anului 2014.

Consiliul Județean Buzău, în administrarea căruia se află Spitalul Județean, a primit în noiembrie, 2013, cinci milioane de lei de la bugetul de stat, iar la acel moment s-a decis ca banii să fie utilizați pentru dotarea cu aparatură a noii maternități.

La începutul acestui an a fost cumpărată o parte din aparatura medicală, pentru care autoritățile au cheltuit 3.247.371,52 lei, lista cuprinzând un număr de 64 de piese. Este vorba, despre patru sisteme de compresie antitrombocică, zece încălzitoare de soluții, șase monitoare fetale, un EKG, șapte cardiotocografe, șase defibrilatoare externe, patru mese radiante, trei ventilatoare pentru terapie intensivă, etc.

Acestea sunt primele aparate care intră în dotarea noii maternități, cele prezentate cu ocazia inaugurării fictive, de la 1 iunie 2012, fiind închiriate pentru a servi ca decor.

Au mai rămas în bugetul de achiziții primit în noiembrie 2013 mai puțin de 1,8 milioane de lei, sumă isuficientă pentru a satisface necesarul de echipamente care mai trebuie achiziționate. Valoarea investiției se ridică la 4 milioane de euro, potrivit președintelui CJ Buzău, Cristi Bîgiu.

Noua maternitate este pe cale să devină funcţională în prima parte a acestui an. Iniţial, autorităţile din Buzău au inaugurat pe 1 iunie 2012 noua unitate medicală a judeţului, construită cu o investiţie de aproape 80 de milioane de lei. Panglica a fost tăiată în plină campanie electorală pentru alegerile locale, de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. Inaugurarea a avut loc doar din raţiuni legate de imagine, fără ca spitalul să fie funcţional şi să deţină avizele sanitare necesare, fiind dotată provizoriu cu aparatură închiriată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.