miercuri, 21 februarie, 2024

Mădălina Popescu, fostă elevă a Colegiului Hasdeu, prima admisă la Medicină în București

Mădălina Popescu, fostă elevă a Colegiului Hasdeu, prima admisă la Medicină în București

Facebook
Twitter
Email

Buzoianca Mădălina Popescu, absolventă a Colegiului „B.P.Hasdeu”, a fost prima admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Cu peste 93 de puncte obținute la examen au intrat la Medicină alți șase foști elevi ai liceului buzoian, însă medii mari au avut și alți peste 20 de tineri buzoieni care au făcut primul pas către o carieră medicală.

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” peste 1.400 de tineri care visează la o carieră medicală au făcut deja primul pas, fiind admiși în urma examenului susținut pe 25 iulie.

Aproape 3.000 de candidaţi au susţinut miercuri, 25 iulie, examenul de admitere la UMF „Carol Davila” din Capitală pentru a ocupa unul dintre cele 1.100 de locuri bugetate și 302 locuri la taxă pentru anul universitar 2018/2019.

Pentru că a fost olimpică națională la Biologie în clasele a XI-a și a XII-a, Mădălina Elena Popescu avea admiterea asigurată. Ea a deschis însă și lista olimpicilor de la UMF „Carol Davila”, fiind singura care a avut și 10.00 la BAC.

Peste 25 de tineri buzoieni sunt, de anul acesta, mediciniști, iar peste 20 dintre ei sunt hasdeeni. Cei mai mulți dintre ei au intrat la UMF „Carol Davila” București, câțiva au mers UMF „Gr. T. Popa” Iași, iar alți câțiva la FM „Ovidiu” Constanța.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.