Lipsa medicilor specialiști a dus la închiderea secției Ortopedie a spitalului din Râmnicu Sărat

Sectia de ortopedie a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost închisă, în această lună, după ce singurul medic care își mai desfășura activitatea aici a plecat la Spitalul Județean Buzău. În această situație, pacienții cu fracturi, entorse sau luxații sunt trimiși la Buzău.

Pentru a rezolva problema, conducerea spitalului a demarat procedurile pentru scoaterea la concurs a două posturi de medic ortoped. Această situație pare însa doar începutul unei perioade extrem de dificile pe care o va traversa unitatea medicală din Râmnicu Sărat. Până în 2018 șase medici vor ieși la pensie, unii dintre ei fiind singuri în secțiile în care activează. Dacă în locul lor nu vor veni alții, unele secții precum neurologie și boli infecțioase riscă să fie și ele închise.

Spitalul din Râmnicu Sărat a scos la concurs chiar anul trecut 17 posturi vacante, dintre care 16 pentru medici specialiști, însă niciun candidat nu s-a înscris pentru ocuparea acestor posturi. Angajările ar fi trebuit să se facă pe secțiile chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, epidemiologie, neonatologie, ATI, neurologie, cardiologie, pediatrie, pneumologie, boli infecțioase, medicină de laborator, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, oncologie medicală și urologie.

Fii Reporter