miercuri, 21 februarie, 2024

Jandarmii buzoieni au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge

Jandarmii buzoieni au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge

Facebook
Twitter
Email
Un număr de 45 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au donat, joi dimineață, sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău. Gestul jandarmilor vine într-un moment în care tot mai puține persoane trec pragul unității medicale. 

Acţiunea umanitară s-a desfăşurat în urma apelului formulat de Centrul de Transfuzie Buzău, care s-a confruntat, în ultima perioadă cu probleme în ceea ce priveşte rezervele de sânge necesare în activitatea medicală.
 
Prin această activitate, jandarmii buzoieni doresc să dea un exemplu altor instituţii, dar şi comunităţii locale.
 
Centrul de Transfuzii Buzău se confruntă cu o criză a donatorilor, stocul de sânge de care dispune unitatea fiind, în prezent, mult mai mic decât în anii trecuti. Și asta, chiar dacă fiecare donare este plătită. Pentru 450 mililitri de sânge, o persoană primește 7 bonuri de masă de 9,5 lei.
 
Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău ajută toate spitalele din județul Buzău, dar şi marile unități spitalicești din Capitală și din țară.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.