joi, 30 noiembrie, 2023

Îngrijorător! Din ce în ce mai mulți oameni sunt abandonați în Spitalul Județean Buzău

Îngrijorător! Din ce în ce mai mulți oameni sunt abandonați în Spitalul Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email
Spitalul a ajuns în ultima vreme o instituție de ocrotire socială unde din ce în ce mai mulți oameni bolnavi sau bătrâni sunt abandonați de rude, atunci când sunt percepuți ca o povară. Multe persoane au fost uitate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău în prima jumătate a anului și la fel de mulți au fost și cei care au murit pe patul de spital fără ca cineva drag să le fie aproape. 

De la începutul anului, la Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost internate 16 persoane care reprezentau cazuri sociale. Din cei 16, șapte au decedat iar celelalte nouă au fost repartizate către Direcția de Asistență Socială, primării și aziluri de bătrâni.
 
”Categoriile de persoane care ajung frecvent în grija instituției noastre sunt persoane adulte, fără adăpost, fără venituri și acte de identitate, care necesită urgent măsuri de asistență socială, precum și vârstnici fără venituri, fără aparținători, într-o stare de sănătate precară și care se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale din cauza stării fizice sau psihice”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului. 
 
Asistentul social din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Poliția Locală în vederea rezolvării acestor cazuri sociale.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.