Începe demolarea vechii maternități. Pentru utilizarea spațiului de pe Bulevardul Gării, buzoienii pot trimite propuneri Consiliului Județean

O firmă specializată va începe, până la sfârșitul lunii iunie, demolarea clădirii fostei Maternităţi situată pe Bulevardul Gării. După ce va fi făcută igienizarea, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor organiza o dezbatere publică pentru a se decide ce destinaţie îi vor oferi terenului respectiv.

La un an de la inaugurarea maternităţii de pe strada Victoriei, la comanda Consiliului Judeţean, în câteva zile va demara procedura de demolare a clădirii vechiului sediu al maternităţii. Costurile vor fi suportate integral de Consiliul Judeţean Buzău.

Terenul va fi supus unui amplu proces de igienizare, ce va dura timp de câteva luni, după care se va decide, în urma unei dezbateri publice, ce destinaţie va primi terenul.

Clădirea în care a funcţionat Maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservare, după deschiderea noii Maternităţi, a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI