miercuri, 24 aprilie, 2024

Încă un buzoian infectat cu virusul West Nile

Încă un buzoian infectat cu virusul West Nile

Facebook
Twitter
Email

Virusul West Nile face încă o victimă la Buzău. Direcția de Sănătate Publică a primit confirmarea de la București a unui nou caz de infectare cu virusul care a ucis deja o femeie de 80 de ani din comuna Puieşti la un adolescent. Este vorba despre un elev de 17 ani, din localitatea Clondiru.

Acesta a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar acum se află la domiciliu, urmând în continuare un tratament medical.

Reprezentanții DSP Buzău spun că evoluția bolnavului este bună și că serviciul de epidemiologie va lua legătura cu autoritatea locală pentru efectuarea acțiunilor de dezinsecție în zonă, cu o societate acreditată.

West Nile a făcut deja o victimă la Buzău. La sfârșitul lunii august, o femeie de 80 de ani din comuna Puieşti care suferea de afecţiuni renale, a decedat în data de 24 august, când a fost transferată la Bucureşti, diagnosticul fiind meningo-encefalită.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.