Încă patru angajați din Spitalul Județean Buzău au fost diagnosticați cu COVID-19

Crește numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean Buzău infectate cu coronavirus. După ultimul set de teste pentru COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri noi, toate la secția ORL. Managerul unității medicale crede că în zilele următoare ar putea apărea mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului sanitar.

Potrivit unui anunț al conducerii Spitalului Județean, pe data de 20 mai s-au înregistrat patru cazuri cazuri noi, două asistente medicale și două infirmiere, toate din secția ORL.

Ca masuri urgente de limitare a infectiei cu covid 19, impreuna cu DSP Buzau s-a stabilit ca pe sectia O.R.L. sa se efectueze dezinfectie terminala si limitarea internărilor.

Managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, crede că în zilele următoare ar putea apărea mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului sanitar.

De la izbucnirea focarului de COVID-19 în spital au fost depistate pozitiv 17 persoane. Este vorba despre patru pacienți, doi medici, șapte asistente medicale și patru infirmiere, afectate fiind două secții: Medicină Internă și ORL.

Toate cadrele medicale și pacienții internați pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău au fost testați pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată în urma anchetei epidemiologice a DSP Buzău, după ce un medic de pe ORL a fost depistat pozitiv, în cursul zilei de marți.

Fii Reporter