VIDEO Imagini dramatice din Urgențele Spitalului Județean Buzău. Bolnavi conectaţi la oxigen aşteaptă un pat la ATI

Odată cu creşterea numărului de infectări, paturile din secțiile care tratează pacienți cu COVID sunt ocupate în totalitate. Containerele din curtea spitalului județean Buzău sunt şi ele pline cu pacienţi, în timp ce alţi suspecţi de COVID-19 staţionează în fața Unității de Primiri Urgențe, în aşteptarea diagnosticului de la DSP.

Spitalul județean are ocupate toate cele 68 de locuri din secțiile Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, destinate pacienților COVID. Sunt ocupate și cele 14 paturi de la Anestezie și Terapie Intensivă.

Nici spațiile amenajate de urgență în UPU nu mai sunt libere. Un număr de 17 bolnavi, conectați la oxigen, așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe să le vină rândul la Terapie Intensivă.

Din cauza lipsei de locuri din spital, șoferii și asistenții ambulanțelor stau și câte zece ore în curtea de la UPU, iar pacienții așteaptă înăuntru eliberarea unui loc.

După mai bine de un an de pandemie, personalul medical al Spitalului Județean Buzău este epuizat. În acest context, conducera celui mai mare spital din județ face un apel către buzoieni să dea dovadă de responsabilitate.

Directorul Spitalului Județean spune că soluția ar fi încă un spital în care să fie tratați pacienți infectați cu coronavirus. Potrivit acestuia, în acest moment există discuții avansate cu DSP pentru transformarea spitalului din orașul Nehoiu în unitate suport COVID.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau