miercuri, 21 februarie, 2024

Iată de ce șirul incidentelor de la spitalul Ojasca nu poate fi oprit prea curând

Iată de ce șirul incidentelor de la spitalul Ojasca nu poate fi oprit prea curând

Facebook
Twitter
Email

Dacă în cursul săptămânii, cei 120 de pacienți de la Ojasca, extrem de periculoși, sunt păziți de patru supraveghetori, în weekend, bolnavii sunt păziți doar de două persoane. Asta, deoarece fosta conducere a Spitalului Săpoca a decis să nu mai plătească orele suplimentare din weekend.

În aceste condiții, incidentele semnalate la secția din Ojasca a spitalului Săpoca se țin lanț. Acum trei luni, un bărbat a evadat din spital după care a fost găsit mort într-o pădure, iar luni, un altul a încercat să isi taie gâtul cu un cutter.

Incidentul grav de luni, în care un pacient de 36 de ani din Brăila a încercat să se sinucidă tăindu-și gâtul cu un cutter, a scos la iveală o situație extrem de îngrijorătoare. La secția Spitalului de Neurospsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, numărul supraveghetorilor este foarte mic. Potrivit conducerii Spitalului Săpoca, doar opt supraveghetori au grijă de 120 de pacienți, însă doar patru sunt pe tură.

Mai grav este însa că, în zilele de weekend, un singur supraveghetor are în grijă de 60 de pacienți. Surse din cadrul secției din Ojasca afirmă că în această situație s-a ajuns din cauza fostei conduceri a spitalului, care a decis să sisteze plata orelor suplimentare pentru zilele de sâmbătă și duminică. Dacă doriți să jucați la cazinouri online românești legale pentru bani reali, atunci cazinourile cu o selecție largă de slot machine excelente sunt pentru dvs.

Mai mult, supraveghetorii trebuie să se apere cu mâinile goale în caz că sunt atacați de către pacienți, pentru că nu le este permis să poarte bastoane sau alte mijloace de autoapărare. De altfel, din cauza lipsei de personal, numeroși pacienți de la secția Ojasca ajung la urgențele Spitalului Județean Buzau, după ce se lovesc între ei sau pur și simplu se automutilează.

Actuala conducere a Spitalului Săpoca și-a propus să ia măsuri suplimentare de securitate și supraveghere a pacienților. În secția Ojasca sunt pacienți cu tulburări psihice grave, din 11 județe, aflați sub incidența Codului Penal.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.