vineri, 29 martie, 2024

Fetiţă de 7 ani din Poșta Câlnău, cu simptome de botulism, internată într-un spital din Bucureşti

Fetiţă de 7 ani din Poșta Câlnău, cu simptome de botulism, internată într-un spital din Bucureşti

Facebook
Twitter
Email

O fetiţă de şapte ani din localitatea buzoiană Poşta Câlnău a fost internată într-un spital din Bucureşti cu simptome de botulism, diagnosticul fiind în curs de confirmare. Copilei i s-a făcut rău după ce a mâncat o conservă de peşte primită de pomană.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a declarată că fetiţa în vârstă de şapte ani a început să se simtă rău după ce a mâncat o conservă de peşte primită de pomană, la biserică.

Fata a fost dusă iniţial la medicul de familie, prezentând semnele unei intoxicaţii alimentare, dar a fost transferată ulterior la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, unde i s-a pus diagnosticul de botulism, confirmarea urmând să vină de la Bucureşti.

Fetiţa a fost transferată într-un spital din Capitală, unde primeşte tratament.

Săptămâna trecută, un bărbat din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, a ajuns la spital cu simptome de botulism, diagnosticul fiind confirmat ulterior la Bucureşti. Bărbatul mâncase conservă de fasole cu cârnaţi cumpărată de la un magazin din localitate.

După ce a fost transferat la Bucureşti şi a urmat tratamentul cu serul antitoxic ce se administrează în astfel de cazuri, starea bărbatului s-a îmbunătăţit.

Botulismul este o boală rară, gravă, care este cauzată de o toxină produsă de o bacterie numită Clostridium botulinum, foarte periculoasă. Sunt trei tipuri de botulism, unul transmis prin alimente, unul transmis prin răni şi botulismul infantil. Alimentele care pot duce la astfel de infecţii sunt de obicei cele conservate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.