Elevii școlilor postliceale sanitare, atrași într-un proiect-pilot de testare a copiilor din Buzău

Autoritățile buzoiene anunță un proiect-pilot privind testarea copiilor de către elevii școlilor sanitare din județ. Șase unități de învățământ cu profil sanitar vor fi implicate în acest demers, iar procedurile încep după ce testele rapide de salivă ajung în teritoriu.

Inspectoratul Școlar Buzău propune la început o perioadă de testare, de patru săptămâni, timp în care va prinde contur și acest proiect-pilot. Primele concluzii privind eficiența colaborării vor fi anunțate după Crăciun.

- Promo -

De altfel, toate cele șase școli postliceale cu profil sanitar din Buzău și-au dat acceptul de a participa la testarea elevilor în școli cu teste rapide de salivă, atunci când acestea vor fi distribuite în teritoriu.

”Mai sunt lucruri de pus la punct, precum instruirea acestor elevi, clarificarea problemei de transport in situația în care decidem să meargă în școlile rurale pentru a testa copiii”, precizează Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

Autoritățile județene urmează să înștiințeze Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Dacă forurile centrale își vor da acordul pentru implicarea acestor tineri, spun responsabilii din IȘJ Buzău, testarea copiilor din județul Buzău cu teste de salivă ar fi ca și rezolvată.

Fii Reporter