luni, 15 iulie, 2024

Elevii români, obezi, cu probleme de vedere și afecțiuni neuropsihice

Elevii români, obezi, cu probleme de vedere și afecțiuni neuropsihice

Facebook
Twitter
Email

Elevii români sunt obezi, au probleme de vedere dar și afecțiuni neuropsihice. Sunt concluziile unei analize efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău și care ar trebui să tragă un mare semnal de alarmă.

În topul principalelor afecţiuni care vizează copiii şi tinerii se regăsesc viciile de refracţie, obezitatea şi bolile neuropsihice. Sunt concluziile unei analize a Direcţiei de Sănătate Publică Buzău care a evaluat medical peste 15.000 de elevi şi preşcolari.

„În judeţul Buzău, în anul şcolar 2022-2023, în cadrul ‘Programului Naţional de monitorizare a factorilor determinanţi din mediul de viaţă şi muncă, protejarea sănătăţii copiilor şi tinerilor’, s-a desfăşurat activitatea de evaluare a stării de sănătate a copiilor şi tinerilor din colectivităţi, prin examinarea medicală de bilanţ a stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din clasele a I-a, IV-a, VIII-a, XII-a.  Examinarea medicală de bilanţ are ca scop depistarea bolilor cronice la copii şi luarea măsurilor terapeutice necesare. Medicii şcolari, în mediul urban şi medicii de familie, în mediul rural, au examinat 15,319 preşcolari şi şcolari”, a transmis într-un comunicat DSP Buzău. Evaluarea stării de sănătate a elevilor  va continua și pe parcursul anului următor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o treime dintre copii suferă de exces în greutate. În România, circa 30% dintre cei între 7 și 9 ani sunt supraponderali – în timp ce între 15 și 20 la sută dintre ei sunt obezi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.