joi, 2 mai, 2024

Elevii bolnavi din Școala 11 au avut gastroenterocolită acută, de la mâinile murdare

Elevii bolnavi din Școala 11 au avut gastroenterocolită acută, de la mâinile murdare

Facebook
Twitter
Email

Medicii epidemiologi au infirmat suspiciunea de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala 11. Specialiştii au descoperit 19 copii bolnavi, dar spun că de vină a fost un virus care a fost transmis de la un elev la altul, prin folosirea balustradei de care se ţin atunci când urcă la sala de mese.

Ancheta demarată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău la Școala Gimnazială nr.11 din municipiu cu privire la o posibilă toxiinfecție alimentară care s-ar fi declanșat în cazul mai multor elevi de clasa 0 s-a încheiat vineri.

Astfel, odată cu finalizarea tuturor verificărilor și a analizelor de laborator a probelor alimentare care ar fi putut să provoace starea de rău a copiilor care s-au prezentat la spital sau au absentat de la cursuri pe 2 februarie, reprezentanții DSP au infirmat prezența toxiinfecției alimentare, diagnosticul final fiind cel de focar de gastroenterocolită acută.

”Acest agent patogen se poate transmite ușor printr-o igienă defectuoasă a mâinilor. Nici alimentul recoltat de noi și care a fost consumat de copii în ultimele 48 de ore, nici personalul din blocul alimentar, nici testele de salubritate nu au evidențiat rezultate modificate și atunci am mers pe acest diagnostic”, a declarat dr. Carmen Scântei, medci epidemiolog DSP Buzău.

Medicii epidemiologi au instruit deja personalul medical din Şcoala nr. 11, care va relua lecţiile de igienă cu elevii pentru a-i învăţa să se spele cu atenţie pe mâini, mai ales atunci când se pregătesc de masă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.