luni, 4 martie, 2024

Două mari spitale din județ caută să angajeze 40 de medici. Cu ce beneficii sunt ademeniți

Două mari spitale din județ caută să angajeze 40 de medici. Cu ce beneficii sunt ademeniți

Facebook
Twitter
Email

Cel mai mare spital din județul Buzău anunță un nou concurs pentru angajarea unor medici pe 23 de posturi vacante. O încercare similară a mai avut loc în aprilie 2022, însă fără succes. Cele mai multe locuri disponibile sunt la Unitatea de Primiri Urgențe.

Înscrierile la concurs se fac până pe data de 15 iulie, la serviciul devresurse umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Un medic nou angajat la Spitalul Judeţean Buzău va beneficia, timp de șase luni de la data angajării, de stimulentele financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate.

Totodată, pentru tinerii specialişti, unitatea susţine costurile aferente contractelor de chirie şi utilităţi în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei. Există însă şi o condiţie pentru a primi aceste beneficii: medicul trebuie să lucreze în cadrul spitalului cel puţin doi ani.

Și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este în căutare de medici, în condițiile în care criza de personal reprezintă, în continuare, o problemă pentru unitatea medicală.

Conducerea spitalului a scos la concurs 17 posturi de medici, în speranța atragerii de noi specialiști în secțiile cu probleme. ATI, Medicină Internă, Pediatrie, Neonatologie, Radiolgie, Neurologie, Cardiologie sunt doar câteva dintre secțiile unității care au nevoie de personal medical.

Lipsa medicilor afectează și efectuarea gărzilor în principalele Camere de Gardă, dar și în Secția ATI a spitalului din Râmnicu Sărat.

În ultimii ani, reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, împreună cu autoritățile locale, au făcut mai multe demersuri pentru a atrage specialiști și a-i determina să se stabilească la Râmnicu Sărat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.