Donație de peste 20.000 de euro din partea organizației ”Salvați Copiii” pentru pediatria Spitalului Județean

Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost dotată cu mobilier și aparatură medicală în valoare de 22.500 de euro, grație unei donații a Organizației umanitare „Salvați Copiii”, cu sprijinul sponsorului principal, Banvit Foods.

Un autoclav pentru sterilizarea biberoanelor, două nebulizatoare pentru uz spitalicesc, precum și 40 de paturi cu saltele pentru copii și pentru însoțitori au ajuns la secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Buzău, secție care asigură un număr de aproximativ 2.800 de internări pe an.

„Astfel, deși medicii asigură asistență medicală atât pentru copiii din orașul Buzău, cât și pentru cei din localitățile învecinate, secția de pediatrie are o capacitate de 70 de paturi, dintre care cele mai multe ajunseseră într-o stare precară. Donația, în valoare de 22.500 de euro, a fost posibilă cu sprijinul Banvit, prin programul de reducere a mortalității infantile pe care Salvați Copiii România îl derulează de șase ani„, precizează reprezentanții Spitalului Județean.

O delegație din care a făcut parte reprezentanta Fundației „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandru, managerul „Banvit Foods”, Aurelian Zărnescu, și imaginea campaniei „Un gest pentru o viață”, Amalia Năstase, s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai Consiliului Județean, ai instituției medicale și ai mass-media locale, întâlnire care a avut ca scop predarea oficială a noilor dotări.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI