Doi pacienți cu West Nile, în atenția medicilor din Buzău

Două suspiciuni de West Nile au fost confirmate în judeţul Buzău. Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 de ani, din comuna Amaru, și un bărbat de 36 de ani, din municipiul Buzău, domiciliat pe strada Orizontului. Nicio persoană care domiciliază în cele două zone, comuna Amaru și strada Orizontului, nu mai poate dona sânge.

Inițial, trei persoane au fost spitalizate, însă pentru unul dintre pacienți, un bărbat de pe strada Gogu Vicatus, analizele au ieşit negativ. “Am înregistrat trei suspiciuni prin această infecţie, două au fost chiar confirmate, ele provin din zona strada Orizontului şi Amaru. Noi am informat şi Centrul de Transfuzii, am atenţionat vizavi de operaţiunile de dezinsecţie pe care trebuie să le repetăm pentru eficienţă”, a declarat dr. Carmen Scântei, epidemiolog în cadrul DSP Buzău. 
 
Drept urmare, Centrul Judeţean de Transfuzii Buzău a procedat la implementarea unor măsuri de protecţiei. Locuitorii de pe Orizontului şi Constituţiei dar şi din comuna Amaru au fost excluși de la donare până la data de 31 octombrie. 
Virusul West Nile este un potenţial factor declanşator al unor afecţiuni mai grave iar principala cale de transmitere este înţepătura de ţânţar.
 
Simptomele moderate includ febră, durere de cap, vărsături, dureri musculare şi articulare, urticarie la nivelul pieptului sau simptome gastrointestinale. Simptomele severe, pe de altă parte, dezvoltă febră puernică, rigiditate la nivelul gâtului, psihoze, deprimare, dezorientare, pierderea vederii, convulsii chiar şi comă. În cazul simptomelor severe, se recomandă prezentarea de urgenţă la spital.
 
Fii Reporter