Doar 43% din personalul medico-sanitar din Buzău, vaccinat anti-COVID. La DSP s-au imunizat puțin peste un sfert din angajați

Mai puțin de jumătate din personalul medical din județul Buzău s-a vaccinat anti-COVID până la începutul acestei luni. Potrivit unui studiu realizat de deputatul Emanuel Ungureanu, cel mai mic procent de imunizare se înregistrează la DSP.

Parlamentarul Emanuel Ungureanu a dat publicității situația vaccinării personalului medico-sanitar din județul Buzău, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, la data de 1 mai 2021, doar 43% din personalul medico-sanitar din județ era vaccinat împotriva COVID-19, cu două doze de vaccin.

Cea mai mare rată de vaccinare s-a înregistrat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău, unde 66% din personal era imunizat până la începutul lunii.

De asemenea, peste jumătate din personal a fost vaccinat și la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni și Serviciul de Ambulanță Județean Buzău.

Emanuel Ungureanu susține că doar 28% din personalul Direcției de Sănătate Publică era vaccinat până la data de 1 mai.

Și la Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat, până săptămâna trecută unitate pentru tratarea pacienților cu COVID, avem o rată de vaccinare de doar 33%.

În acest context, deputatul Ungureanu consideră este foarte important ca personalul medico-sanitar să se vaccineze, mai ales în contextul redeschiderii spitalelor COVID-19.

Parlamentarul de Buzău îi încurajează pe cei care lucrează în spitale, dar și pe toți cei care doresc să evite infectarea cu virusul SARS-CoV-2, să se vaccineze cât mai repede.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau