Deficit mare de medici specialiști, în Buzău. Pentru a-i atrage, autoritățile le construiesc un bloc cu 20 de apartamente

Județul Buzău se confruntă cu o criză de medici specialiști care ar trebui să trateze afecțiuni grave. Este concluzia unui raport realizat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pe primele nouă luni ale acestui an.

Un deficit major de medici se înregistrează în specializarea Oncologie, acolo unde ar trebui să fie șapte specialiști, în raport cu numărul bolnavilor.

- Promo -

La Buzău, sunt însă doar trei medici oncologi și un specialist pentru bolile hemato-oncologice, care au în grijă aproape 1.200 de buzoieni.

Și nu doar oncologia duce lipsă de medici. În cadrul programului național de diabet zaharat care se derulează la nivelul județului Buzău ar trebui să ofere consultații 12 specialiști, dat fiind numărul din ce în ce mai mare al bolnavilor, însă sunt doar șapte medici care au grijă de peste 17.250 de persoane.

Pentru medicii care locuiesc în alte judeţe dar acceptă să profeseze la Buzău, Consiliul Județean Buzău construiește în locul fostei maternități un bloc cu cinci etaje care va avea 20 de locuinţe.

Acestea vor fi extrem de spaţioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafaţă utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătraţi şi un apartamen cu o cameră cu o suprafaţă utilă de 48 de metri ptraţi.

De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare şi un uscător.

Fii Reporter