Deficit de specialiști în medicină de urgență, la Spitalul Județean Buzău

Anunțul unuia dintre medicii de la UPU Buzău de a pleca din Spitalul Județean a produs o undă de șoc printre responsabilii locali din sănătate, care și-așa sunt nevoiți să țină sub control un deficit acut de medici. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău este deservită în prezent de zece medici, însă numai trei dintre ei sunt specializați în medicina de urgență. 

Cea mai mare unitate medicală din județ a fost la un pas să rămână fără unul dintre urgentiști, medicul Alina Dăscăleanu, șefa UPU, exprimându-și intenția de a se transfera la un spital din Bârlad, județul Vaslui. Vestea a picat ca un trăznet pentru administrația spitalului, în condițiile în care la UPU erau doar trei medici specialiști pe urgențe, din care unul cu jumătate de normă, și bolnavii erau oricum obligați să aștepte cu orele pentru a fi investigați.
 
Din fericire, medicul Alina Dăscăleanu s-a răzgândit. Aceasta a purtat o discuție cu managerul Spitalului Județean Buzău, în urma căreia a renunțat la decizie, cel puțin pentru moment. 
 
În prezent, dr. Alina Dăscăleanu, șefa UPU a Spitalului Județean Buzău, se află în concediu medical după ce înainte a fost în concediu de odihnă. Conducerea spitalului dă asigurări că după concediul medical în care se află, dr. Dăscăleanu va reveni la serviciu.
 
Deficitul de medici rămâne însă o rană greu de tratat în spitalul județean. Schema de personal prevede un număr de zece posturi pentru medicii specializați pe urgențe, însă numai trei au această specializare. 
 
Doi sunt medici de familie, unul este pediatru iar patru sunt rezidenți. Conducerea spitalului scoate periodic la concurs posturi destinate specialiștilor în medicină de urgență, însă în ultima perioadă nu s-a prezentat nici un candidat.  
 

Fii Reporter